Saône-et-Loire

departament në Francë

Saône-et-Loire (Franko-Provençalishtja: Sona-et-Lêre) është departamentFrancë. Saône-et-Loire është departamenti i shtatë më i madh i Francës. Është pjesë e rajonit Burgonja-Franche-Comté. Departamenti është quajtur sipas lumenjve Saône dhe Loire.

Saône-et-Loire
Sona-et-Lêre
Prefektura e departamentit Saône-et-Loire në Mâcon
Prefektura e departamentit Saône-et-Loire në Mâcon
Location of Saône-et-Loire
Popullsia
 • Gjithsej555.788
Emri i banorëvenuk kanë emër zyrtarë

Ndarjet administrativeRedakto

Departamenti përmban 5 qarqe, 29 kantone dhe 567 komuna.