Sabri Kalkandelen apo Sabri Tetova (1862, Kalkandelen, Perandoria Osmane - 8 Prill 1943, Stamboll, Turqi) ishte poet dhe shef i Bibliotekës Imperiale të Stambollit.[1]

Sabri Kalkandelen ishte biri i Mustafa Ruhi Efendi dhe Saide Hanko dhe kishte tre motra: Zehra, Hürrem dhe Fatma Hanko, nëna e gjeneralit Hayrullah Fisek. Kalkandelen u martua me Saime dhe kishte dy fëmijë.

BurimetRedakto

  1. ^  Turkish Library Association Arkivuar 24 janar 2010 tek Wayback Machine Biografia e Sabri Kalkandelen