Kapiteni Samuel Burgess (1650 - 1716) ishte një anëtar i ekuipazhit të Kapitenit William Kidd në vitin 1690 kur Blessed William u kap nga Robert Culliford dhe disa nga ekuipazhi, me William May si kapiten.

Në vitin 1693, Edward Coates u bë kapiten dhe ish-Kapiteni Burgess la anijen dhe shkoi në New York City. Ai arriti në prill, bleu një shtëpi dhe mori një punë me Frederick Philipse, tregtarin më të pasur të New York. Gjatë viteve të ardhshme Burgess bëri shumë udhëtime fitimprurëse në Madagaskar duke shitur furnizime dhe armë piratëve në këmbim të arit dhe skllevërve.

Rreth shtatorit 1699, Burgess ishte në komandë të Margaret. Pranë ishullit të Île Sainte-Marie ai u fut në një flotë britanike dhe iu dha falje për çdo veprimtari piratike. Disa nga ekuipazhi i Burgess pranuan dhe blenë vendkalimin në shtëpi me flotën. Burgess lundroi në Cape Town, Afrikën e Jugut, deri në dhjetor ai arriti në destinacionin e tij. Kapiteni i Lowth i Kompanisë së Indisë Lindore, kapi anijen e Burgess dhe e çoi në Bombay. Lowth gjithashtu mori thesarin e tij dhe skllevërit. Pronarët e Margaret sollën padi kundër Kompanisë së Indisë Lindore dhe Burgess u dërgua në Londër në vitin 1701 dhe u akuzua për pirateri. Me dëshminë e kapitenit Robert Culliford, Burgess u dënua. Përfundimisht ai siguroi një falje për krimet e tij dhe nënshkroi në bordin e një rrëmbyesi, duke lundruar për në Paqësorin.

Burgess atëherë u bë ndihmësi i parë në det brenda Neptunit dhe shkoi në Madagaskar për të tregtuar pije për skllevërit. Kur një stuhi e papritur shkatërroi anijet e piratëve, Burgess ndihmoi John Halsey të kapte Neptunin. Burgess u bë intendent, por e humbi atë shpejt, kur kapiteni Halsey vdiq në vitin 1708.[1] Pasi humbi pozicionin, Burgess qëndroi në Madagaskar, duke u marrë me skllevër me David Williams. Pas një argumenti në lidhje me çmimet me një shef të zi, Burgess vdiq nga helmi, me sa duket në dorë të shefit.

Referime Redakto

  1. ^ Carey, Thomas (1834). The History of the Pirates,: Containing the Lives of Those Noted Pirate Captains, Mission, Bowen, Kidd, Tew, Halsey, White, Condent, Bellamy, Fly, Howard, Lewis, Cornelius, Williams, Burgess, North, and Their Several Crews. : Also, and Account of the Piracies and Cruelties of John Augur, William Cunningham, Dennis Mackarthy, William Dowling, William Lewis, Thomas Morris, George Bendall, and William Ling, who Were Tried, Condemned, and Executed at Nassau, New Providence, on the Tenth of December, 1718. : To which is Added, a Correct Account of the Late Piracies Committed in the West Indies; and the Expedition of Commodore Porter (në anglisht). H. Benton.