Scorpions (shqip, akrepa) është nje grup muzikor hard rok dhe metal i rëndë nga Hanoveri i Gjermanisë, formuar në vitin 1965 dhe një prej grupeve gjermane rok më të njohura në skenen ndërkombëtare. Shpesh ata njihen si nismëtarët e të ashtuquajturës Powerballade. Këngët e tyre më të njohura janë "Rock You Like a Hurricane" (Ju rokojmë si uragan) dhe disqet njëkëngëshe "Wind of Change" (Era e ndryshimeve), "No One Like You" (Askush nuk është si ti), dhe "Still Loving You" (Ende të dashuroj).

Scorpions
Background information
OrigjinaHanover, Gjermani
ZhanretHard rock
heavy metal
Vitet aktik1965
LabeliRCA
Antar/ëtKlaus Meine
Rudolf Schenker
Matthias Jabs
Paweł Mąciwoda
Mikkey Dee
Websitethe-scorpions.com

Grupi muzikor rok "Akrepa" ka qenë shumë i njohur në vitet '80-të dhe ka shitur mbi 70 milionë disqe në mbarë botën.

Historia e grupit

Redakto

Pjestarët tanishëm të grupit

Redakto

Veprat muzikore

Redakto

Disqet

Redakto
 • 1972: Lonesome Crow
 • 1974: Fly To The Rainbow
 • 1975: In Trance
 • 1976: Virgin Killer
 • 1977: Taken By Force
 • 1979: Lovedrive
 • 1980: Animal Magnetism
 • 1982: Blackout
 • 1984: Love At First Sting
 • 1988: Savage Amusement
 • 1990: Crazy World
 • 1993: Face The Heat
 • 1996: Pure Instinct
 • 1999: Eye II Eye
 • 2004: Unbreakable
 • 2007: Humanity: Hour I
 • 2010: Sting in the Tail
 • 2015: Return to Forever
 • 2022: Rock Believer

Albumet e drejtpërdrejta

Redakto
 • 1978: Tokyo Tapes (Live)
 • 1985: World Wide Live (Live)
 • 1989: Best of Rockers 'n' Ballads (Compilation)
 • 1995: Live Bites (Live)
 • 2000: Moment Of Glory (me Filarmonine e Berlinit)
 • 2001: Acoustica (Live Unplugged)
 • 2002: Classic Bites (Compilation)
 • 2005: The Platinum Collection (Compilation)

Video dhe DVD

Redakto
 • 1985: First Sting (VHS)
 • 1985: World Wide Live (VHS)
 • 1988/2003: To Russia With Love And Other Savage Amusements (VHS/DVD)
 • 1991/2002: Crazy World Tour Live (VHS/DVD)
 • 2001: Moment Of Glory Live (DVD)
 • 2001: Acoustica (DVD)
 • 2002: A Savage Crazy World (DVD)
 • 2003: Rock You Like A Hurricane (DVD)
 • 2005: Unbreakable World Tour 2004 – One Night In Vienna (DVD)

Kënget

Redakto

Singles & EPs

Redakto

Një pjesë nga këngët më të njohura. Lista e plotë ndohdet në faqen rrjetore zyrtare të grupit. (shiko më poshtë).

 • 1977: He’s A Woman She’s A Man
 • 1979: All Night Long
 • 1979: Lovedrive
 • 1979: Is There Anybody There
 • 1979: Another Piece Of Meat
 • 1980: The Zoo
 • 1982: No One Like You
 • 1984: Still Loving You
 • 1984: Big City Nights / Bad Boys Running Wild
 • 1984: Rock You Like A Hurricane
 • 1984: No One Like You (Live)
 • 1988: Rhythm Of Love
 • 1988: Passion Rules The Game
 • 1989: Is There Anybody There
 • 1990: Wind of Change
 • 1990: Send Me An Angel
 • 1990: Tease Me Please Me
 • 1992: White Dove
 • 1993: Alien Nation
 • 1993: No Pain No Gain
 • 1993: Under The Same Sun
 • 1996: You And I
 • 1996: When You Came Into My Life
 • 1997: Where The River Flows
 • 1998: To Be No. 1
 • 2000: Moment Of Glory
 • 2000: Hurricane 2000
 • 2004: Miracle

Shiko edhe

Redakto

Lidhje të jashtme

Redakto