Scroogle ishte një shërbim web që lejoi përdoruesit për të kryer kërkime Google anonime. Sherbimi u përqendrua shumë në respektin e privatësis së kërkuesit duke bllokuar cookie nga Google dhe duke mos ruajtur të dhënat (log) e kërkimeve të fotografive. Shërbim është lansuar në vitin 2003 nga kritiku i shërbimit Google Daniel Brandt, i cili ishte i shqetësuar për nivelin e mbledhjes së informacioneve personal nga Google.

Scroogle ofroi një ndërfaqe web dhe plugins për shfletuesit Firefox, Google Chrome, dhe Internet Explorer që lejoi përdoruesit të drejtuar Google kërkimet në mënyrë anonime. Shërbimi Scroogle i 'pastronte' rezultatet e kërkimit Google, duke hequr reklamat dhe ndërlidhjet (links) e sponsorizuara. Për siguri akoma më të madhe, Scroogle i jepte përdoruesve mundësi të kenë të gjithë komunikimin midis kompjuterit të tyre dhe faqes së kërkimit të enkriptuar me SSL.

Edhe pse aktivitetet Scroogle shkeli teknikisht kushtet Google, Google përgjithësisht toleroi ekzistencën e shërbimit. Pas vitit 2005, shërbimi pati rritje të shpejtë para se të krijohen në një sërë problemesh duke filluar nga viti 2010. Në shkurt 2012, shërbimi u mbyllur përgjithmonë nga krijuesi i tij për shkak të një sulmi nga një person i panjohur apo një grup sulmuesish.

Para mbylljes, Scroogle menaxhonte rreth 350.000 pyetje çdo ditë, duke u renditur në një nga websites me aktivitet më të lartë në mbarë botën.