Seguin (trajta e shquar Seguina, anglisht dhe spanjisht : Seguin, lexo : Sëginë/Segín) është një qytet dhe qendra e Qarkut GuadalupeTeksas, Shtetet e Bashkuara të Amerikës. Sipas regjistrimit të popullsisë të vitit 2010, ka 25.175 banorë. Qyteti është vendndodhja e Universitetit Luterian të Teksasit (Texas Lutheran University), ku kanë diplomuar dhe vazhdojnë të studiojnë dhjetëra shqiptarë nga Kosova. Po ashtu, në qytet zhvillojnë veprimtari afariste mërgimtarë shqiptarë.

Seguin
Seguin
Qytet
Gjykata e Qarkut Guadalupe në Seguin.
Gjykata e Qarkut Guadalupe në Seguin.
Popullsia
 • Gjithsej(2.010) 25,175
{{{postal_code_type}}}
78155-78156
Faqja zyrtarewww.seguintexas.gov