Sem (hebraisht: שם, Semi ose Sêm ; arabisht: سام, Sām ; që do të thotë " emër, famë, prosperitet ") është një karakter i Testamentit te vjeter. Ai është bir i Nuhit dhe vëllai i Kamit dhe Jafetit.

ParaqitjaRedakto

Dhjetë breza e ndajne Semin nga paraardhësi i tij Seti, biri i Ademit. Bijtë e tij janë Elami, Ashuri, Arpakshadi, Ludi dhe Arami. Ai jetoi 600 vjet. Ai është paraardhësi i Eberit, i cili është paraardhësi i Ibrahimit.