Sergjo Leone (Sergio Leone) (Romë, 3 janar 1929 – Romë, 30 prill 1989) ishte një regjizor italian i cili njihet për përhapjen dhe krijimin e rrymës së tij të filmave Spageti nga Perëndimi (spaghetti western)

Sergjo.