Servet Pëllumbi ka lindur më 14 dhjetor 1936Korçë. Ish kryetar i Kuvendit të Shqipërisë. Servet Pëllumbi njihet si një prej figurave, që ka luajtur rol kryesor në zhvillimet politike të vendit që prej fillimeve të tranzicionit. Ai ka pasur një karrierë të gjatë politike ne Partinë Socialiste dhe Kuvendin e Shqipërisë. Servet Pellumbi është dekoruar nga presidenti Moisiu me urdhrin "Gjergj Katsriot Skënderbeu".

Libra të botuar

Redakto
 • Dritëhije të tranzicionit - 2000
 • Të mendosh ndryshe - 2001
 • Sprova në sociologjinë politike - 2002
 • Gjurmime sociologjike - 2002
 • Edhe politika do moral - 2005
 • Pluralizmi politik : përvojë dhe sfidë - 2006
 • Bashkëbisedim për politikën, (Libri 1) - 2007
 • Demokracia dhe zëri i moralit - 2008
 • Globalistika : refleksione filozofike për një epokë - 2009
 • Filozofia e aktualitetit - 2010
 • Fjalor filozofik - 2011
 • Bashkëbisedim për politikën, (Libri 2) - 2011
 • Bashkëbisedim për politikën, (Libri 3) - 2012
 • Integrimi dhe nacionalizmi - 2013
 • Etikokracia : refleksione mbi teorinë dhe praktikën e demokracisë - 2013
 • Kultura filozofike dhe misticizmi : (vlera & antivlera) - 2014
 • Përmbysja e Komunizmit - 2015
 • Pluralizmi i dytë : ese-analiza-intervista - 2015
 • Përvoja ime në Partinë Socialiste : ditar politik : (1991-1996) - 2016