Shefqet Kelmendi (Peja, 1930) është shkrimtar nga Kosova dhe njihet si një ndër përfaqësuesit e plejadës së të rinjve intelektualë krijuar gjatë Luftës së Dytë Botërore. Intelektualët e tjerë të sotshëm që e nisën aktivitetin patriotik në vjeshtën e vitit 1942 janë Ramiz Kelmendi, Viktor Gashi, Kamber Pajaziti, Engjëll Berisha, Skënder Rizaj dhe Osman Basha. Është autor i botimeve "Një brez i veçantë" - Prishtinë, 1993; "Heroina Marije Shllaku" - Tiranë, 1994 ; "Selim Kelmendi, dëshmor i demokracisë" - Shkodër, 1995.

ReferimeRedakto

bksh.al