Shkretëtira është hapësirë e cila përshkak të mungesës së madhe të lagështisë mbulesa vegjetative është e pazhvilluar. Edhe pse shkretëtirat njihen si hapësira ku ka pak jetë, megjithatë ato iu ofrojnë shumë gjallëresave strehim. Përafërsisht një të tretën e sipërfaqes kontinentaleTokës e përbëjnë shkretëtirat.

Atakama
Shkretëtirat më të mëdha në botë
Përhapja e shkretëtirave në botë

Formimi i Shkretëtirave Redakto

Llojet e shkretëtirave Redakto

Shkretëtirat e erërave pasate Redakto

Shkretëtirat e gjerësive biologjike Redakto

Shkretëtirat monsunike Redakto

Shkretëtirat malore Redakto


Shkretëtirat polare Redakto

  Commons: Deserts of Australia – Album me fotografi dhe/apo video dhe materiale multimediale

Shiko edhe Redakto