Shporta ose siç quhet ndryshe kaçilja është një kosh i vogël mbajtës, që në shumicën e rasteve është i gërshetuar nga fije të holla e të përthyeshme të drurit (shiko kashta), e cila shërben për transportimin dhe ruajtjen e sendeve të vogla ose mallrave ushqimore.

Disa lloje shportash


Burimi i të dhënaveRedakto


Projekte të tjeraRedakto