Sinan Hoxha (5 shtator 1975Tiranë) është një këngëtar shqiptar, i cili njihet më së shumti si interpretues i turbo folklorit shqiptar (Tallava). Së bashku me këngëtarin Altin Shira, ai është përpjekur të ringjallë muzikën rome në vend që nga vitet 1990, e cila ishte e ndaluar gjatë diktaturës komuniste nga 1945 në 1990/91. Ndërsa Altin Shira kishte më shumë suksese rajonale në Shqipëri, Sinan Hoxha gjithashtu arriti popullaritet të madh në zona të tjera të banuara nga shqiptarë si Kosova dhe Maqedonia e Veriut.

DiskografiaRedakto

AlbumetRedakto

  • 2007: Egzistoj
  • 2007: Arome Parfumi
  • 2009: Xhelozia
  • 2013: Gili Gili

KëngëtRedakto

  • 1996 Fotografia
  • 1998 Dasma Tironse
  • 2000: Mbret me ty jam
  • 2007: Hajredin Pasha (feat. Ermal Fejzullahu)
  • 2007: Shukarije (feat. Sonila Malaj)
  • 2008: Alo Alo Ambulanca
  • 2010: Adrenalina (feat. Seldi Qalliu)
  • 2011: Kuq e zi (feat. Meda & Seldi Qalliu)
  • 2011: Bjondina (feat. Seldi Qalliu)
  • 2012: Loçk e zemër
  • 2013: Karajfil i vogël (feat. Seldi Qalliu)
  • 2013: Gili Gili
  • 2013: Kukulla (feat. Seldi Qalliu)
  • 2013: Zemer Zemer
  • 2014: Lace
  • 2014: Vdeksha për ty
  • 2014: Syte Blu
  • 2015: Bomba
  • 2015: Nona
  • 2016: Pina Pina
  • 2017: Vullkan
  • 2017: Shoqnia

Lidhje të jashtmeRedakto