Skender Ademi, është actor kosovar, ka lindur me date: 01.01.1978 ne Sferrk te qytetit te Pejës. Shkollën fillore e mbaroj ne fshatin Kliqin, ndersa atë të mesme ne Pejë. Fill pas mbarimit të luftës Skenderi regjistrohet në Akademinë e Arteve të Enver Petrovcit në degën e aktrimit, ku edhe është apsolvent. Në gusht te vitit 2002, Skenderi vendose që të jetoj në SHBA. Veprimtarija e tij kulurore në NY lidhet ngushtë me një ser projektësh dhe aktivitetësh te mergimtarve ne SHBA.

Ka luajtur ne shfaqjët: Pasjoni I Lindjës se Zjarrtë, të realizuar nga Familja Amerikane Coopër me rexhi te Fatos Laiqit dhe Sofia Cooper, në dramën “Jete o Jete” e realizuar nga produksioni I Akademisë se Arteve nen drejtimin e Enver Petrovcit, si dhe në një seri shfaqjësh dhe filma të ndryshëm. Ne mars te 2006 Skenderin e shohim te angazhuar ne shfaqjen e Avni Abazit “American Dreamn Audition” net e cilen shquhet për lujen e tije.