Skiboarding është një lloj i skijimit në stil të lirë duke përdorur ski të shkurtër, zakonisht me majë të dyfishtë, çizme dhe lidhësa të rregullta të skive, dhe pa shtylla. Ajo është e njohur gjithashtu si skiblading dhe paraqet një sport rekreativ pa ndonjë organ qeverisës ose garë.

Skiboarde

Prodhuesi i parë i skiboardeve në masë ishte austriaku Kneissl Bigfoot në vitin 1991. [1] Pas tij prodhuesit amerikanë të tillë si Line Skis filluan të prodhojnë skiboarde, dhe ky sport u rrit në popullaritet. Nga viti 1998 deri 2000, Skiboarding ishte pjesë e lojërave dimërore X Games në slopestyle. Pasi nuk u pranua ndërkombëtarisht si një sport olimpik nuk kishte më një qark profesional për këtë sport, dhe shumë garues kaluan në ski të stilit të lirë. [2]

Shih edheRedakto

ReferimetRedakto

  1. ^ "Skiboarding". skiboards.eu (në anglisht). Marrë më 28 prill 2019.
  2. ^ "Frequently Asked Questions". skiboards.com (në anglisht). Marrë më 28 prill 2019.