Song Wan (Kinezisht: 宋琬) lindi më 1614 në Laiyang, Shandong dhe vdiq më 1673 në Chengdu, Sichuan. Ai ishte poet kinez. Ende ekzistojnë 1333 poezi të Song Wan në kohën e sotit. Ai konsiderohet si një prej tetë poetëve të mëdhenj.