Sopata ishte gazetë satirike në gjuhën shqipe e cila për herë të parë u botua më 1 prill të vitit 1910Egjipt. Kjo gazetë ishte vazhdim i gazetës "Rrufeja", e cila nëpërmjet humorit dhe ironisë, trajtoi problemet politike dhe shoqërore të jetës shqiptare.

Gazeta-Shqipetare.png Ky artikull në lidhje me Shtypi është i cunguar. Mund të ndihmoni Wikipedinë duke e përmirësuar. Gategoria:Gazeta të shuara