Hape menynë kryesore

NgjarjeRedakto

  • 1945 - Masakra e Tivarit-është një masakër që ju bë të rekrutuarve shqiptarë nga Kosova në përfundimin e Luftës së Dytë Botërore në Tivar, Mali i Zi dhe në rrugë për në Tivar. Numri i të vrarëve në këtë masakër varësisht prej burimeve sillet 1700-4300.
  • 1979 - Irani shpallet Republikë Islame.
  • 2001 - Në Beograd u burgos ish kryetari i Srbisë Sllobodan Millosheviq.
  • 2003 - Formimi i firmës Square Enix, nga shkrirja e Squaresoft dhe Enix.
  • Ne këtë dite ngjarje te ndryshme ndodhin sepse te gjithë genjejne njeri-tjetrin por genjeshtrat behen te bardha dhe pa deme. Mos lejoni qe ne këtë dite t'ju genjejne.

LindjeRedakto

VdekjeRedakto

Festa dhe përvjetoreRedakto

  • 1 prilli - Dita e gënjeshtrave (rrenave)
  • 1 prilli është konsideruar si dita e rrengjeve.Kjo festë festohet në mbarë botën.