8 prilli (8.4.) është dita e 98 e vitit sipa kalendarit grgorian. Deri në fund të vitit kan mbetë edhe 267 ditë.

Muajt
Janari Korriku
Shkurti Gushti
Marsi Shtatori
Prilli Tetori
Maji Nëntori
Qershori Dhjetori
Ditët historike
Mars (muaj) · Prill · Qershor
01 02 03 04 05 06 07
08 09 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

Ngjarje Redakto

 
Kanali i Suezit

Ngjarje tjera Redakto

Lindje Redakto

Vdekje Redakto

Festa dhe përvjetore Redakto

Ne Shqiperi, mbahet si dite festimi dhe perkujtimi për komunitetin e pakicave "Rome"