La Sorbonne, është një ndërtesë në lagjen Latine të Parisit e cila nga viti 1253 e tutje strehoi Kolegjin e Sorbonës, pjesë e një prej universiteteve të para në botën perëndimore, më vonë u quajt Universiteti i Parisit dhe i njohur zakonisht si "Sorbonne".

Lidhje të jashtme

Redakto