Sotir Gjika, gazetar shqiptar. Karrierën si gazetar e nisi në moshë fare të re, që kur ishte 22-vjeç, duke publikuar shkrimet e tij fillimisht tek “Dielli” (Boston, SHBA) më 1911, e për të vijuar me shpërnguljen e tij në Milano (Itali), në të përditshmen e Barit “Corriere delle Puglie” për të vijuar tek “Atdheu” (1912-1914), (Kostancë, Rumani), më tej tek “Përlindja e Shqipëniës”, (Vlorë), tek “Liri e Shqipërisë” (1911-1915), (Sofje, Bullgari), me të cilën bashkëpunoi për rreth dy vjet e gjysëm, për të vijuar me “Kuvendi”, (Romë), “Agimi”, “Shqiptari i Amerikës”, (Korçë) dhe në fund në “La Gazzetta di Puglia”. U nda nga jeta në moshën 38 vjeçare, në një spital në Verona nga një sëmundje e pashërueshme më 12 prill 1927.