Spartak Ngjela është avokat dhe politikan shqiptar.

Të dhëna vetjake

Redakto

Datëlindja: 11 korrik 1948 Vendlindja: Tiranë

Edukimi

Redakto

Universiteti i Tiranës, dega Juridik - 1970.

Veprimtaria profesionale

Redakto
 • 1970: Prokuror ne Prokurorine e Rrethit, Vlorë
 • 1972: Prokuroria e Rrethit Durrës
 • 1973: punonjës shkencor në Institutin e Historisë, Tiranë
 • 1976 dhe 1979-1990: dënuar për "Agjitacion e Propagandë" në burgun e Burrelit
 • 1991 e vazhdim: Avokat në Studion e tij Ligjore

Veprimtaria politike

Redakto
 • 11.03.1997 - 25.07.1997: Ministër i Drejtësisë në Qeverinë e Pajtimit Kombëtar
 • 2001 - 2003: Nënkryetar i Komisionit të Ligjeve në Kuvendin e Shqipërisë
 • 09.2005 - 04.2006: Kryetar i Komisionit për Çështjet Ligjore, Administratën Publike dhe të Drejtat e Njeriut
 • 12 dhjetor 2008 - Themelon partinë Ligj dhe Drejtësi

Deputet i Kuvendit

Redakto
 • 2001-2005 Legjislatura:XVI - Zona zgjedhore:38 - Qarku i Tiranës - Nr. i votave:6297 - Përqindja: 51.0%
 • 2005-2009 Legjislatura:XVII - Zona zgjedhore:41 - Qarku i Tiranës - Nr. i votave:5299 - Përqindja: 38.1%
 • "Shpella e Vdekjes" (Roman) - 1994
 • "Helena R" (Roman) - 1999
 • Reformë shqiptare : shmangia e karakterit tiranik të politikës - 2006
 • Përkulja dhe rënia e tiranisë shqiptare 1957-2010 - 2011
 • Pesë leksione për konstitucionalizmin - 2015
 • "Hakmarrja e një gruaje" (Roman) - 2018