Ndryshimi mes inspektimeve të "Romani"

65 bytes added ,  6 vjet më parë
/* Romani është lloji më i gjatë dhe më i rëndësishëm i prozës. Forma e tij e vjetër nga e cila ka trashëguar rrëfimin objektiv, është poema epike. Nëpërmjet rrëfimit autori arrin të futet me imtësi në dukuritë e jetës njerëzore....
(/* Romani është lloji më i gjatë dhe më i rëndësishëm i prozës. Forma e tij e vjetër nga e cila ka trashëguar rrëfimin objektiv, është poema epike. Nëpërmjet rrëfimit autori arrin të futet me imtësi në dukuritë e jetës njerëzore....)
Etiketat: Redaktim nga celulari Redaktim në versionin web nga celulari
==== Romani eshteështë lloji me i gjategjatë dhe me i rendesishemrëndësishëm i proyeyprozës. Forma e tij e vjetervjetër nga ie ciliaicila ka trasheguartrashëguar rrefiminrrëfimin objektiv,eshte është poema epike.Nepermjet rrefimitNëpërmjet rrëfimit autori arrin te futet me imtesiimtësi ne dukuritedukuritë e jetesjetës njereyorenjerëzore.Ne ndrzshimNdryshe nga epi, romani ka njenjë ndertimndërtim shumeshumë me te nderlikuatndërlikuar. Brenda tij yhvillohenzhvillohen disa linja paralelparalele, disa tema e motive,qe gershetohenqë gërshetohen me njeranjëra-tjetrentjetrën. Gjithashtu,ne romanë roman,pervec temesperveç temës heroike,gjejne gjejnë vend tema nga me te zakonshmet te historisehistorisë njereyorenjerëzore.Ne varesiNë varësi nga temat qe tratontrajton, romani mund te jeejetë: roman historik,shoqeror shoqëror, aventuror, psikologjik,filoyofik filozofik, fantastiko-shkencor etj. ====
[[Kategoria:Letërsi]]