Dallime mes rishikimeve të "Shtabi i Përgjithshëm"

v
~~~~ Misioni dhe Historiku i Shtabit te Pergjithshem te FA
v (~~~~ Shtabi i Pergjithshem i FA)
v (~~~~ Misioni dhe Historiku i Shtabit te Pergjithshem te FA)
 
Gusht [[1946]] kryetar i Shtatmadhorisë u emërua [[gjeneralmajor]] [[Mehmet Shehu]]. U suprimuan Komandat dhe disa seksione dhe u krijuan drejtori e seksione të reja në vartësi të tij të drejtpërdrejtë.
 
[[1952]] shef i Shtabit të Përgjithshëm u emërua [[gjeneralmajor]] [[Petrit Dume]][[Kategoria:Shqipëri]]
 
[[1954]] shef i Shtabit të Përgjithshëm u emërua [[gjeneralmajor]] [[Arif Hasko]]
 
[[1956]] [[gjenerallejtënant]] [[Petrit Dume]] u riemërua shef i Shtabit të Përgjithshëm, post të cilin e mbajti deri në korrik [[1974]]. Me riorganizimin e ushtrisë në vitin [[1966]], edhe Shtabi i Përgjithshëm u riorganizua dhe vlerësohej si organ përbërës në [[Ministria e Mbrojtjes e Shqipërisë|Ministrinë e Mbrojtjes]]. Pas vitit 1970, me krijimin e korpuseve, puna e detyrat e tij u lehtësuan, duke u marrë me drejtimin dhe udhëheqjen e përgjithshme të veprimtarisë luftarake dhe organizimin e kontrolleve në [[Forcat e Armatosura të Republikës së Shqipërisë|FA]].
 
[[1974]] pas goditjes së të ashtuquajturit 'puç armiqësor në ushtri', u bënë riorganizime të thella në personel, por për nga struktura dhe misioni, Shtabi i Përgjithshëm nuk pati ndryshime esenciale.[[Kategoria:Shqipëri]]