Dallime mes rishikimeve të "Pjesët përbërëse të kompjuterit"

[redaktim i pashqyrtuar][redaktim i pashqyrtuar]
(miu ka 3 pjes cilat jan ato)
== Ushqyesi ==
Furnizon me rrymë elektrike të gjitha pjesët e brendshme të kompjuterit. Ai
ndodhet brenda kasës dhe zakonisht shitet së bashku me të. krejt lop esht ahhahahah
 
Ushqyesi përfshihet në pjesët Softverike
 
Ushqyesi përfshihet në pjesët Softverike
== Karta bazë ==
Njihet edhe si motherboard ose system board. Ndodhet në njërën anë të kasësdhe ka formë drejtëkëndëshi me përmasa që variojnë sipas firmave . Mbi këtë pllakë të hollëplastike të dizenjuar me qarqe vendosen ose lidhen me kabllo (të quajtur fisha) të gjithapajisjet e kompjuterit. Si të gjitha pjesët e brendshme të kompjuterit edhe motherboard-i emerr rrymën elektrike nga ushqyesi përmes një fishe dhe ia shpërndan atë pajisjeve të tjeraqë “montohen” në bord. Kuptohet se ky është bordi kryesor dhe pa të s’ka kuptim tëfunksionojë një kompjuter.
Anonymous user