Dallime mes rishikimeve të "Jericho"

58 bytes added ,  7 vjet më parë
ska përmbledhje të redaktimeve
No edit summary
== Jericho është një rock grup i formuar nga disa të rinj shqipëtar nga Kosova, në maj të vitit 1997 në Prishtinë. Ky grup njihet per muzikën dhe tekstet e tyre mjaft të veçanta. Muzika e Jerichos është përzierje e muzikës rock, alternative, elektronike dhe muzikës tradicionale shqiptare e cila është karakteristikë e regjionit te Kosovës dhe Shqipërisë veriore. Përveç instrumenteve standarde të rokut, ata përdorin edhe instrumente orientale të cilat bëjnë pjesë në muzikën tradicionale shqiptare, siç është tupani, kavalli dhe zurna. Tekstet e këngëve në përgjithësi janë të shkruara në dialektin gegë, i cili flitet në Kosovë, Maqedoni dhe Shqipërinë veriore, ku, shpesh përdoret edhe në poemat epike shqiptare. Të gjitha këngët e Jerichos, trajtojnë tema sociale, me theks të veçantë për problemet që populli shqiptar i ka pasur dhe vazhdon t’i ketë me qeverisjen e vendit. Një nga këngët e para si dhe ajo që i mundësoi Jerichos të ndërtoj një publik rreth vetes është ''“Don’t f*** with Albanians”''. Me rastin e 100 vjetorit të pavarësisë së shtetit shqiptar, ky grup, publikoi këngën ''“Nëntor i ftohtë”''. Një “Nëntor i ftohtë” kur populli po festonte një shekull si shtet i pavarur. Ky titull “i ftohtë”, sipas vokalistit Petrit Çarkaxhiu, ishte si pasojë e mosinformimit dhe injorancës së popullit për këtë datë të rëndësishme, mirëpo edhe për gjendjen e atëhershme në të cilën gjendej populli shqiptar. Kjo këngë është e ndarë në tri pjesë, ku pikëtisht pjesa e parë flet për 28 nëntorin e 1912-ës, ku, sipas Petritit ishte viti më i vështirë i popullit shqiptar, sidomos për ata të cilët u ndanë me forcë nga Shqipëria. Përveç këngëve të lart përmendura, grupi “Jericho” njihet edhe për shumë këngë të tjera si: ''“Zgjohu”'', ''“Tomlin e nonës”'', ''“Kur do t’pushojë kjo kangë”'', ''“Albanian Rhapsody”'' e shumë të tjera. Tani anëtarët e grupit janë në përgatitje të albumit më të ri të tyre. ==
Jericho është një rock grup i formuar nga disa të rinj shqipëtar nga Kosova, në Maj të vitit 1997 në Prishtinë. Ky grup njihet per muzikën dhe tekstet e tyre mjaft të veçanta. Muzika e Jerichos është përzierje e muzikës rock, alternative, elektronike dhe muzikës tradicionale shqiptare e cila është karakteristikë e regjionit te Kosovës dhe Shqipërisë veriore.
 
Përveç instrumenteve standarde të rokut, ata përdorin edhe instrumente orientale të cilat bëjnë pjesë në muzikën tradicionale shqiptare, siç është tupani, kavalli dhe zurna.
====== Pjesëtarët e këtij rock grupi janë: ======
Tekstet e këngëve në përgjithësi janë të shkruara në dialektin gegë, i cili flitet në Kosovë, Maqedoni dhe Shqipërinë veriore, ku, shpesh përdoret edhe në poemat epike shqiptare. Të gjitha këngët e Jerichos, trajtojnë tema sociale, me theks të veçantë për problemet që populli shqiptar i ka pasur dhe vazhdon t’i ketë me qeverisjen e vendit. Një nga këngët e para si dhe ajo që i mundësoi Jerichos të ndërtoj një publik rreth vetes është “Don’t fuck with Albanians”.
 
Me rastin e 100 vjetorit të pavarësisë së shtetit shqiptar, ky grup, publikoi këngën “Nëntor i ftohtë”. Një “Nëntor i ftohtë” kur populli po festonte një shekull si shtet i pavarur. Ky titull “i ftohtë”, sipas vokalistit Petrit Çarkaxhiu, ishte si pasojë e mosinformimit dhe injorancës së popullit për këtë datë të rëndësishme, mirëpo edhe për gjendjen e atëhershme në të cilën gjendej populli shqiptar. Kjo këngë është e ndarë në tri pjesë, ku pikëtisht pjesa e parë flet për 28 nëntorin e 1912-ës, ku, sipas Petritit ishte viti më i vështirë i popullit shqiptar, sidomos për ata të cilët u ndanë me forcë nga Shqipëria. Përveç këngëve të lart përmendura, grupi “Jericho” njihet edhe për shumë këngë të tjera si: “Zgjohu”, “Tomlin e nonës”, “Kur do t’pushojë kjo kangë”, “Albanian Rhapsody” e shumë të tjera. Tani anëtarët e grupit janë në përgatitje të albumit më të ri të tyre.
====== ''Petrit Çarkaxhiu - Vocal & Rhythm Guitar<br>'' '' ''Leonard Canhasi - Solo Guitar<br> '' ''Suad Jamini - Bass Guitar<br> '' ''Visar Rexha - Drums ======
 
Festivalet dhe koncertet në të cilat mori pjesë grupi Jericho :
"Študent"<br>
"Destiny" - Ljubljana/Slovenia 1999''
 
Pjesëtarët e këtij rock grupi janë:
 
''Petrit Çarkaxhiu - Vocal & Rhythm Guitar<br>
'' ''Leonard Canhasi - Solo Guitar<br>
'' ''Suad Jamini - Bass Guitar<br>
'' ''Visar Rexha - Drums''
 
 
12

edits