Dallime mes rishikimeve të "Gjeografia e Shqipërisë"

v
U kthyen ndryshimet e 109.92.118.122 (diskutimet) në versionin e fundit nga Matiia.
v (U kthyen ndryshimet e 109.92.118.122 (diskutimet) në versionin e fundit nga Matiia.)
Fushat zëne kryesisht pjesën perëndimore, përgjatë bregdetit Adriatik dhe lumenjve kryesore të vendit si Vjosa, Devolli, Osumi, Shkumbini, Erzeni, Mati e Drini, ku gjenden, gjithashtu, edhe tokat bujqësore e qendra të mëdha banimi, si dhe përshkohen nga rrugë të rëndësishme komunikimi. Fushat më të larta gjenden në pellgun e Korçës, mbi 800 m mbi nivelin e detit ndërsa fusha më e madhe është [[fusha e Myzeqesë]] e shtrirë në anën perëndimore, që është dhe fusha më e madhe e Ballkanit perëndimor.<ref>sek. "Natyra"http://gjeografiaerepublikesseshqiperise.blogspot.com/2009/03/republika-e-shqiperise.html</ref>
 
===Ishujt===
===Selami Mustafa :04/01/1991 ===
* ''Artikull kryesor : [[Lista e ishujve në Shqipëri]]''
Shqipëria si vend bregdetar ka një numër të vogël ishujsh, shumica e tyre janë të vegjël dhe nuk kalojnë 1 km2 sipërfaqe, përveç ishullit të Sazanit dhe atij të Kunës. Ishujt e Shqipërisë ndodhen në Detin Adriatik, Detin Jon, si dhe në disa liqene brenda vendit. Disa nga ta janë të përshtatshëm për turizëm sepse kanë një bukuri që është e virgjër dhe e paprekur nga dora e njeriut, por asnjë nga ishujt nuk është i banuar.<ref>sek."Ishujt"http://www.akt.gov.al/tinymce/jscripts/tiny_mce/plugins/filemanager/files/broshura_ture_harte/broshura1/natyra_shqip.pdf</ref>
 
====SelamiIshulli Mustafa:04/01/1991i Sazanit====
* ''Artikull kryesor : [[Sazani]]''
[[Skeda:Sazan.jpg|parapamje|Ishulli i Sazanit]]