Dallime mes rishikimeve të "Shaban Demiraj"

320 bytes added ,  7 vjet më parë
[redaktim i pashqyrtuar][redaktim i pashqyrtuar]
*''Gramatika e gjuhës shqipe: fonetika et morfologjia''. Rilindja, Prishtinë 1969.
*''Morfologjia e gjuhës së sotmë shqipe''. Rilindja, Prishtinë 1969.
*''Historia e gjuhës së shkruar shqipe'', 1970.
*''Çështje të sistemit emëror të gjuhës shqipe''. Universiteti Shtetëror i Tiranës, Tiranë 1972.
*''Morfologjia historike e gjuhës shqipe''. I., Tiranë 1973; II., Tiranë 1976.
*''Sistemi i lakimit në gjuhën shqipe''. Mihal Duri, Tiranë 1975.
*''Gramatikë historike e gjuhës shqipe''. Shtëpia botuese «8 Nëntori», Tiranë 1986.
**në gjermanisht: ''Historische Grammatik der albanischen Sprache''. Österreichisches Akademie der Wissenschaften, Vjenë 1993.
*''[[Gjuha shqipe dhe historia e saj]]''. Shtëpia botuese e librit universitar, Tiranë 1988.
*''Gjuhësi ballkanike, botuar në shqip e maqedonisht në Shkup'', 1994.
*''Historische Grammatik der albanischen Sprache''. Österreichisches Akademie der Wissenschaften, Vjenë 1993.
*''[[Prejardhja e shqiptarëve në dritën e dëshmive të gjuhës shqipe]]'', 1999.
**në anglisht: ''The Origin of the Albanians: Linguistically Investigated'', 2006.
*''Gramatikë historike e gjuhës shqipe (botim i përmbledhur)''. Akademia e shkencave e shqipërisë, Tiranë 2002.
*''Gjuha shqipe – Probleme dhe disa figura të shquara të saj'', 2003.
*''[[Epiri, pellazgët, etruskët dhe shqiptarët]]'', 2008.