Ndryshimi mes inspektimeve të "Parajsa"

48 bytes added ,  5 vjet më parë
ska përmbledhje të redaktimeve
 
Parajsa
 
Përkufizimi: Përkthyesit e versionit grek të Septuagintës me të drejtë përdorën termin «parajsë» (parádeisos) kur ishte fjala për kopshtin e Edenit, pasi, me sa duket, ai ishte një park i rrethuar. Fragmente të tjera biblike, që flasin për parajsën dhe që ndodhen pas tregimit të Zanafillës, i referohen (1) kopshtit të Edenit, (2) tokës si një të tërë, kur të bëhet në të ardhmen si Edeni, (3) begatisë frymore mes shërbëtorëve të Perëndisë në tokë, ose (4) masave që janë marrë në qiell e që të sjellin ndër mend kushtet e Edenit.
 
A përmendet edhe në «Besëlidhjen e Re» parajsa e ardhshme tokësore, apo përmendet vetëm në «Besëlidhjen e Vjetër»?
* [[Ferri]]
* [[Goloka]]
* [[http://wol.jw.org/sq/wol/d/r41/lp-al/1200001256 Kopshti i Edenit]]
* [[Nirvana]]
* [[Purgatori]]
Anonymous user