Dallime mes rishikimeve të "Voleza, Shqiperia"

shtova koordinatat
(shtova koordinatat)
 
{{Coord|41.734722|20.426389|display=title}}
 
{{Pp}} Voleza eshte nje fshat i vogel kodrinor qe ndodhet ne rrethin e Dibres, 8 km larg qytetit te Peshkopise qe eshte edhe qendra e rrethit ne fjale. Numri i shtepive arrin deri ne 28 por numri i familjeve arrin deri ne 26 dhe kjo per shkak te imigrimit masiv drejt qytetit te Peshkopise dhe rajonit perendimor te RSH kryesisht drejt Tiranes dhe Durresit. Popullsia aktualisht (2014) nuk i kalon 100 banor. Shtrihet ne nje lartesi rreth 1000 m mbi nivelin e detit.