Ndryshimi mes inspektimeve të "Kimia organike"

ska përmbledhje të redaktimeve
 
Komponimet organike i karakterizojnë disa veti fizike dhe kimike që i dallojnë nga Komponimet inorganike(tretshmerinë,pika e vlimit dhe e shkrirjes, djegëshmëria, struktura kimike, reaksionet kimike)etj.Komponimet organike i paraqesim me formulë molekulare, racionale te strukturës etj.
Në kiminë organike bëjnë pjesë: Komponimet organike të karbonit, Hidrokarburet, Komponimet organike me oksigjen dhe azot (alkoolet) dhe Komponimet organike me rëndësi jetsore.Kimia organike luan rol te rencishemrendesishem per ekonimine,ne shoqorishoqeri dhe ne jeten e perditshme.
 
== Komponimet organike të karbonit ==
Anonymous user