Ndryshimi mes inspektimeve të "Qiproja"

773 bytes removed ,  3 vjet më parë
=== Gjuha dhe etnike ===
Gjuhët zyrtare janë [[gjuha greke|greqisht]], [[gjuha angleze|anglisht]] dhe [[gjuha turke|turqisht]]. Gjatë gjithë ishullit, vlerësoi se grekët qipriotë është rreth 77% të popullsisë, turqit 18%, ndërsa kombësitë e mbetur 5% ndryshme (armenëve, Maronites, angleze, etj.).
 
=== Arsim ===
Arsimi fillor është gjashtë vjet, falas dhe e detyrueshme. Arsimit mesatare është gjithashtu i lirë dhe është e ndarë në dy cikle dhe tre-vjeçar. E parë (të shkollave të mesme) është i detyrueshëm. Shkolla e dytë (të larta ose të arsimit profesional) është opsional. Ka shumë institucione të arsimit të lartë (publike dhe private). Më parë, grekët qipriotë që dëshironin të studimit në institucionet e lartë u detyruan të mbështetet në universitetet e huaja, por kryesisht në [[Greqia|Greqi]]. Që nga viti [[1992]], megjithatë, e krijuar në [[Universitetin e Qipros]]. Analfabetizmit, në territorin e lirë të Qipros është e kufizuar në 2,4%, ndërsa në territoret e pushtuara nga turqit, i mbyllur në 16,7%.
 
== Kultura ==
Anonymous user