Ndryshimi mes inspektimeve të "Brigada e Parë Sulmuese Kosovaro-Maqedone"

ska përmbledhje të redaktimeve
[[File:Prva makedonsko-kosovska brigada u februarskom pohodu.jpg|thumb|Brigada e Parë Sulmuese në Marshimin e Shkurtit 1944]]
'''Brigada e Parë Sulmuese Kosovaro - Maqedone''' u formua më 11 nëntor 1943 në fshatin [[Slivova (Debërcë)]]. Brigada përbëhej nga Batalioni "Mirçe Acev", Batalioni i Kërçovës, Batalioni i Parë i Kosovës "Ramiz Sadiku" dhe Batalioni i Dytë i Kosovës "Boro Vukmiroviq".
 
Përveç [[Maqedonët (etni sllave)|Maqedonasve]], në radhët e brigadës u rreshtuan dhe luftuan edhe [[Shqiptarë]], [[Serbët|Serbë]], [[Malazezët|Malazezë]], [[Sllovenë]].
== Galeria ==
[[Skeda:Bataljon_Mirce_Acev.jpg|parapamje|Formimi i Batalionit "Mirçe Acev", 22 gusht 1943, e cila ishte themeluese e Brigadës së Parë Sulmuese Kosovaro-Maqedone.]]
<gallery>
[[Skeda:Prva_makedonsko-kosovska_brigada,_1943.jpg|majtas|parapamje|Formimi i Brigadës së Parë Sulmuese Kosovaro-Maqedone, 11 nëntor 1943 në fshatin [[Slivova (Debërcë)]], Ohër.]]
[[Skeda:Februarski_pohod_1944Bataljon_Mirce_Acev.jpg|djathtas|parapamje|BrigadaFormimi i Batalionit "Mirçe Acev", 22 gusht 1943, e cila ishte pjesë e Brigadës së Parë Sulmuese Kosovaro-Maqedone në Marshimin e Shkurtit.]]
[[Skeda:Prva_makedonsko-kosovska_brigada,_1944_1943.jpg|majtas|parapamje|LuftëtarëtFormimi ngai BrigadaBrigadës e Parë Sulmuese Kosovaro-Maqedone, 11 nëntor 1943Malin Karaorman -fshatin maj 1944.[[Slivova (Debërcë)]], Ohër.
Skeda:Februarski_pohod_1944.jpg|Brigada e Parë Sulmuese Kosovaro-Maqedone në Marshimin e Shkurtit.
[[Skeda:Prva_makedonsko-kosovska_brigada,_1943_1944.jpg|majtas|parapamje|FormimiLuftëtarët inga BrigadësBrigada e Parë Sulmuese Kosovaro-Maqedone, 11 nëntor 1943fshatin [[Slivova (Debërcë)]],Malin Karaorman - Ohërmaj 1944.]]
</gallery>
 
== Shih edhe ==
* [[Lufta e Dytë Botërore]]