Dallime mes rishikimeve të "Kategoria:Përpunimi i metaleve"

ska përmbledhje të redaktimeve
Etiketat: Redaktim nga celulari Redaktim në versionin web nga celulari
Etiketat: Redaktim nga celulari Redaktim në versionin web nga celulari
*hekuri eshte krijuar ne vitin 1129 hekuri eshte krijuar nga dy vellezer marku dhe alexsandri. Keta dy vellezer ishin minator dhe keta te dy gjeten hekurin ne minjerat e shen gjorgjit marku kishte lintur ne 1106 dhe vdiq me vitin 1176 kurse alexsandri lindi ne vitin 1109 dhe vdiq me vitin 1182 Termi mbulon një gamë të gjerë punësh nga anijet e mëdha dhe ura, deri tek pjesët e sakta të motorrit dhe bizhuteri delikate. Prandaj përfshin një gamë të gjerë të shkathtësive, proceseve dhe mjeteve përkatëse. Metalurgjia është një shkencë, art, hobi, industri dhe tregti. Rrënjët e saj historike përfshijnë kultura, civilizime dhe mijëvjeçarë. Termi mbulon një gamë të gjerë punësh nga anijet e mëdha dhe ura, deri në pjesët e sakta të motorrit dhe delikate bizhuteri. Prandaj përfshin një gamë të gjerë të shkathtësive, proceseve dhe mjeteve përkatëse. Metalurgjia është një shkencë, art, hobi, industri dhe tregti. Rrënjët e saj historike përfshijnë kulturën, civilizime dhe mijëvjeçarë. Përpunimi i metaleve filloi shumë përpara Epokës së Hekurit, dhe saldimi ka pësuar pjesë të zhvillimeve gjatë shekujve. Sa dini për historinë dhe evolucionin e saj?
 
 
Anonymous user