Ndryshimi mes inspektimeve të "Evropa Qendrore"

→‎Pozita gjeografike: Shtova permbajtje
Etiketat: Redaktim nga celulari Redaktim në versionin web nga celulari
(→‎Pozita gjeografike: Shtova permbajtje)
Etiketat: Redaktim nga celulari Redaktim në versionin web nga celulari
'''Evropa Qendrore''' nuk ka kufij të qartë me regjionet tjera, pos me [[Evropa Jugore|Evropën Jugore]]. Ajo është udhëkryq i komunikacionit evropian. Ky regjion shtrihet prej [[Deti i Veriut|Detit të Veriut]] e [[Deti Baltik|Baltik]] e deri në [[Det i Zi|Detin e Zi]], prej Ultësirës Gjermano-Polake e deri në Ultësirën e Panonisë e të Vllahisë. Edhe pse në veri dhe në lindje ka dalje në dete, ky regjion më tepër ka karakter kontinental.
 
Evropa e Mesme përfshinë 10 % të sipërfaqes së [[Evropa|Evropës]] dhe 23,1 % të popullsisë.po ashtu Europa e mesme ka buk qesim me te miren.bye
 
== Relievi ==
Anonymous user