Ndryshimi mes inspektimeve të "Ilirjan Gjika"

2.584 bytes added ,  1 vit më parë
Strukture dhe Shkrime
(Strukture)
(Strukture dhe Shkrime)
{{Faqe e palidhur|data=shtator 2012}}'''<big>Biografia</big>'''[[Skeda:Ilirjan Gjika.jpg|thumb|400px]]
'''Ilirjan Gjika''' lindi në qytetin e Fierit më 19 nëntor 1973. Pasi mbaroi Shkollën e Mesme të Përgjithshme "Perikli Ikonomi" në Fier, vazhdoi studimet e arsimit të lartë të Universitetit Shtetëror të Tiranës në Fakultetin e Histori - Filologji-së, dega Histori - Gjeografi gjatë periudhës 1992-1996.
 
== Biografia ==
[[Skeda:Ilirjan Gjika.jpg|thumb|400px]]
'''Ilirjan Gjika''' lindi në qytetin e Fierit më 19 nëntor 1973. Pasi mbaroi Shkollën e Mesme të Përgjithshme "Perikli Ikonomi" në Fier, vazhdoi studimet e arsimit të lartë të Universitetit Shtetëror të Tiranës në Fakultetin e Histori - Filologji-së, dega Histori - Gjeografi gjatë periudhës 1992-1996.
 
== Karriera ==
Në shtator të vitit 1996 emërohet si mësues i historisë në Shkollën e Mesme të Përgjithshme "Zhani Ciko" në Patos. Pas 3-vjet pune si arsimtar transferohet në shtator të vitit 1999 si mësues në Shkollën e Mesme të Përgjithshme jo publike "Mësonjtorja Dertliu" në Fier. Po prej këtij viti vazhdon të jetë lektor për probleme të historisë dhe etno-kulturës pranë ''Tv Kombi'', Fier. Në shtator të vitit 2001 deri në shtator 2003 jep mësim në bangat e Shkollës së Mesme të Përgjithshme "Janaq Kilica", Fier. Viti shkollor 2003-2004 e gjen si nëndrejtor në Shkollën e Mesme të Përgjithshme jo publike "Bota e Diturisë", Fier. 2004 - e në vazhdim, si lektor për probleme të historisë dhe etno - kulturës pranë Tv rajonal ''Apollon'', Fier, si dhe bashkëautor në emisionin e përjavshëm "Gjurmime arkeologjike dhe historike" po të këtij stacioni televiziv. shtator 2004 - shtator 2006 punon si mësues në Shkollën e Mesme të Përgjithshme jo publike "Bazat e Shkencës", Fier. Në shtator të vitit 2006 e deri sot punon si mësues në Shkollën e Mesme të Përgjithshme jo publike "Numani", Fier. Gjithashtu iu bë oferta dhe paralelisht jep leksione si Pedagog Historian në Universitetin jo publik "Kristal" në qytetin e Fierit gjatë vitit shkollor 2008-2009.
 
<big>'''== Vepra'''</big> ==
 
Një nderim ky pas atij i vitit 2000, e në vazhdim, me aprovimin si "Kryetar i Shoqatës së Historianëve Fier". Në 2009 dekorohet në Burrel të rrethit të Matit si "Studiues i vitit" me titullin "Penda Budi"
Krahas punës është marë në mënyrë të rregullt gjatë periudhës 1996 - 2008 si pregatitës dhe lektor në kurset para-universitare për konkurset e shkollave të larta në degët: Juridik, Shkenca Politike, Histori, etj.
Pas një eksperiece dhe studimeve historike shumë vjeçare erdhi si rezultat botimi i librit të historisë së Fierit "Fieri në shekuj" botim ky i vitit 2004. Po në këtë vit del në botim monografia historike "Bir i denjë i Libohovës". Tezat më të njohura të punimeve të tij janë: ''Argumentimi i fakteve se Shën Pali nuk ka predikuar në Apoloninë e Ilirisë'' dhe se ''Kastriotët ishin me origjinë nga Mati''.
Gjithashtu Ilirjan Gjika ka qenë një nga lektorët kryesorë në prezantimet e librave të autorëve shqiptarë si: Prof.Dr.Pellumb Xhufi, Prof.Dr. Bardhosh Gace, Mustafa Nano, Maku Pone, Jakov Milaj, Shpresa Musaj Omer, Kristaq Shtëmbari etj.
 
<br />
 
== Shkrime ==
Plakallarët E “Egnatias” [http://fierisot.com/2019/08/07/plakallaret-e-egnatias-nga-ilirjan-gjika/]
 
Fieri, Qyteti I “Luleve” Dhe I “Urave” [http://fierisot.com/2019/12/28/fieri-qyteti-i-luleve-dhe-i-urave-nga-ilirjan-gjika/]
 
Varri i Zvërnecit dhe Aludimet rreth tij [https://www.radiandradi.com/varri-i-zvernecit-dhe-aludimet-rreth-tij-nga-ilirjan-gjika/]
 
E Panjohura e Donikës [http://www.radiandradi.com/e-panjohura-e-donikes-nga-ilirjan-gjika/]
 
A është martuar Skënderbeu në Ardenicë? [https://madame.gazetamapo.al/ilirjan-gjika-a-eshte-martuar-skenderbeu-ne-ardenice/]
 
Qyteti antik i Amantias [https://www.ikvi.at/?p=8954]
 
Kur Jakov Milaj fliste për racën: Çfarë e ka prishur tipin shqiptar ! [https://fjala.info/arkiv/fjala4/2552/]
 
A është martuar Skënderbeu në Ardenicë?! [https://www.voal.ch/eshte-martuar-skenderbeu-ne-ardenice-nga-ilirjan-gjika-historian/]
 
Gurëzeza, qyteti i panjohur Ilir. [http://vloralajme.net/2019/02/19/gurezeza-qyteti-i-panjohur-ilir-nga-ilirjan-gjika/]
 
Çfarë thuhet në librin e ndaluar për Skënderbeun [https://telegrafi.com/cfare-thuhet-ne-librin-e-ndaluar-per-skenderbeun/]
 
Karaburuni ose Hunda e Zezë - Gadishulli i vetëm i Shqipërisë [http://www.albaniantravel.info/AlbanianTravel/destinacione/item/karaburuni-ose-hunda-e-zeze-gadishulli-i-vetem-i-shqiperise]
 
Shënime Dhe Konsiderata Rreth Kishës Së Kurjanit [https://fierisot.com/2018/07/11/shenime-dhe-konsiderata-rreth-kishes-se-kurjanit-nga-ilirjan-gjika/?random=1]
 
Kur Në Fier Vritej Një Gjeneral. Kryengritja E Fierit E 14 Gushtit 1935 [https://fierisot.com/2018/08/13/kur-ne-fier-vritej-nje-gjeneral-kryengritja-e-fierit-e-14-gushtit-1935-nga-ilirjan-gjika/]
 
Leon Rei, Francezi Me Zemër Shqiptare [https://fierisot.com/2019/09/29/leon-rei-francezi-me-zemer-shqiptare-nga-ilirjan-gjika/]
 
Tempulli I Shtyllasit, Një Faltore Apo Edhe Një Far Detar [https://fierisot.com/2018/07/20/tempulli-i-shtyllasit-nje-faltore-apo-edhe-nje-far-detar-nga-ilirjan-gjika/]
 
Libofsha, Gjashtë Shekuj Histori, Vlera Dhe Zhvillime [https://fierisot.com/2019/03/22/libofsha-gjashte-shekuj-histori-vlera-dhe-zhvillime-nga-ilirjan-gjika/]
 
Ahmet Kurt Pasha, dritëhijet e një personazhi me peshë historike [https://fierisot.com/2019/04/14/ahmet-kurt-pasha-dritehijet-e-nje-personazhi-me-peshe-historike-nga-ilirjan-gjika/]
 
Devolli apo Pirgu?! Historia e skelës mesjetare të Myzeqesë [https://fierisot.com/2019/03/16/devolli-apo-pirgu-historia-e-skeles-mesjetare-te-myzeqese-nga-ilirjan-gjika-etnor-canaj/]
 
 
 
 
[[Kategoria:Biografi shqiptarësh]]
Anonymous user