Dallime mes rishikimeve të "Fëmija"

6 bytes added ,  1 vit më parë
Fixed grammar
(Fixed grammar)
Etiketat: Redaktim nga celulari Redaktim nga aplikacioni për celular iOS app edit
(Fixed grammar)
Etiketat: Redaktim nga celulari Redaktim nga aplikacioni për celular iOS app edit
Fazat e zhvillimit të fëmijës nuk janë të përcaktuara qartazi dhe në mënyrë unike në të gjitha vendet sepse ato varen nga koha, shteti dhe disiplina kur ato janë zbatuar. Në [[Evropë]], ekzistojnë zakonisht këto faza:
#I porsalindur (nga 0 deri në 28 ditë)
#Foshnjëria (28 ditë deri në 1 vjetvjeç)
#Fëmijëria (2 deri në 6 vjeç)
#Fëmijërinë e vonë prej(6 deri në 15) vjeç)dhe
#Fazën e fundit të fëmijërisë(14 deri në 18vjeç)
Në [[ShBA|Shtetet e Bashkuara]], termi fëmijë zbatohet për individët nga mosha 3 vjeçare deri në moshën 7 vjeçare, nga mosha 8 deri 13 vjeçare konsiderohen si paraadoleshentë, klasifikim ky i përdorur nganjëherë edhe në disa vende të Evropës.
Anonymous user