Dallime mes rishikimeve të "Kryeministri"

123456789101112131415 1617181920tfFDHY80UKOLKYITTTUTRUYTTFG80UWETRUIOP§LIPOUYTG70STYLRFHFVDG353RTRTTG380SDEDVCG
(123456789101112131415 1617181920tfFDHY80UKOLKYITTTUTRUYTTFG80UWETRUIOP§LIPOUYTG70STYLRFHFVDG353RTRTTG380SDEDVCG)
Etiketat: Redaktim nga celulari Redaktim në versionin web nga celulari
Të dy në sistemet parlamentare, si ato në gjysmë-presidenciale dorëheqjen (si dhe duke e lënë detyrë për shkaqe tjera, të tilla si vdekja) të Kryeministrit për tërheqjen e gjithë qeverisë. Kushtetutat nuk caktuar ndonjë afat kohor për mandatin e Kryeministrit, pra, qëndron në detyrë deri në dorëheqjen e tij ose përfundimin e zyrës për shkaqe të tjera (në disa juridiksione, megjithatë, kryeministri gabim automatikisht në fund të mandatit).
 
Në disa sisteme (zakonisht ata të cilët ndjekin të ashtu-quajtur sistemi Westminster) 's ministër kryeministër, si ministra të tjerë, duhet të jetë një anëtar i parlamentit, në vende të tjera (duke përfshirë një italiane) mund të jetë shtatzënë ose jo, por në fakt ajo është zakonisht dhe në fund, në disa sisteme (duke përfshirë edhe gjysmë frëngjisht0frëngjisht dhe shumë të tjera-republika presidenciale), ministër i parë nuk mund të jetë një anëtar i parlamentit dhe, në qoftë se është kështu, duhet të japë dorëheqjen në kohën e emërimit.fd
 
== Funksioni ==
Anonymous user