Dallime mes rishikimeve të "Klerofashizmi"

9 bytes removed ,  4 muaj më parë
v
Përmirësime teknike dhe rregullime të gabimeve me referimet: (-(\{\{\s*cit[aeio][^\}]*)\|[^=]+=\s*([\|\}]) +\1\2)
v (Përmirësime teknike dhe rregullime të gabimeve me referimet: (-(\{\{\s*cit[aeio][^\}]*)\|[^=]+=\s*([\|\}]) +\1\2))
v (Përmirësime teknike dhe rregullime të gabimeve me referimet: (-(\{\{\s*cit[aeio][^\}]*)\|[^=]+=\s*([\|\}]) +\1\2))
'''Klerofashizmi''' është një ideologji që kombinon doktrinat politike, sociale dhe ekonomike të [[Fashizmi|fashizmit]] me [[Klerikalizmi|klerikalizmin]]. Termi është përdorur për të përshkruar organizata dhe lëvizje të ndryshme që ndërthurin elemente fetare me fashizmin, marrin mbështetje nga organizatat fetare që kanë simpati për fashizmin, ose regjimet fashiste në të cilat klerikët luajnë një rol kryesor. <ref>{{Cito web|url=http://staff.bath.ac.uk/mlsre/ReflectionsonFascismandReligion.htm|title=Reflections on Fascism and Religion|accessdate=2007-02-14|last=Eatwell|first=Roger|authorlink=|year=2003|website=|archiveurl=https://web.archive.org/web/20070501024852/http://staff.bath.ac.uk/mlsre/ReflectionsonFascismandReligion.htm <!-- Bot retrieved archive -->|archivedate=2007-05-01}}</ref> <ref>Carlo Santulli, ''Filofascisti e Partito Popolare (1923-1926)'' (dissertation), Università di Roma - La Sapienza, 2001, p. 5.</ref> <ref>Carlo Santulli, Id.</ref> {{Sfn|Feldman|Turda|Georgescu|2008}}
 
== Shih edhe ==