Ndryshimi mes inspektimeve të "UNIX"

2 bytes added ,  12 vjet më parë
v
ska përmbledhje të redaktimeve
(Faqe e re: Unix (i regjistruar si [UNIX®], disa here i shkruar si Unix ose Unix® ) eshte nje sistem operativ per kompjutera fillimisht i ndertuar ne vitin 1969 nga nje grup punetoresh te [AT&T] ne...)
 
v
Unix (i regjistruar si [[UNIX®]], disa here i shkruar si Unix ose Unix® ) eshte nje sistem operativ per kompjutera fillimisht i ndertuar ne vitin 1969 nga nje grup punetoresh te [AT&T] ne Bell Labs, qe perfshinte Ken Thompson, Dennis Ritchie and Douglas McIlroy. Sot sistemet Unix jane te ndare ne dege te ndryshme, gjate viteve AT&T si dhe kompani te tjera fitim prurese ose jo kane kontribuar ne ndertimin e metejshem.
 
Ne vitin 2007, zoteruesit e markes se regjistruar UNIX® eshte The Open Group, nje korporate standartesh per industrine. Vetem sistemet qe jane plotesisht te pajisur me certifikate Single UNIX Specification kualifikohen si "UNIX®" (te tjeret quhen "Unix system-like" ose "Unix-like").
30

edits