Ndryshimi mes inspektimeve të "Aleanca e shenjtë"

ska përmbledhje të redaktimeve
(Faqe e re: ''Aleanca e shenjtë'' thirrej marrveshja e bërë më 26 gusht 1815 në mes të Perandurisë Ruse, Perandoris Austriake dhe Prusis. Kjo marrveshje ishte nxitur nga ana e perandorit rus...)
 
''Aleanca e shenjtë'' thirrej marrveshjamarrëveshja e bërë më 26 gusht 1815 në mes të PerandurisëPerandorisë Ruse, PerandorisPerandorisë Austriake dhe PrusisPrusisë.
 
Kjo marrveshjemarrëveshje ishte nxitur nga ana e perandorit rus Aleksandërit I-rë dhe pas vendosjes së saj, marrveshjamarrëveshja u zgjerua me pranin e shteteve tjera. Me këtë marrveshjemarrëveshje, mbretërit deklaronin qëndrimin e tyre për mirëmbajtjen e fesë, paqes dhe drejtësisë. Në shenjë të kësaj marrveshjemarrëveshje u mbajtenmbajtën kongresi evropian në AhenëAhën (1818), në Tropau (1820), në Laibach (LublanëLubjanë, 1821), dhe në Veronë (1822). RredhaRrjedha politike të ngushta me marrveshjenmarrëveshjen si duket nuk ka pasur, mirëpo kjo shpehjeshprehje u lidhë ngushtngushtë shprehjen e politikës restarueserestauruese. MarrveshjaMarrëveshja u thye si pasoj e interesave kundërthënësebrendshmeperandorëve me rastin e luftës greke për pavarësi.
12.730

edits