Dallime mes rishikimeve të "Iraku"

94 bytes added ,  11 vjet më parë
== Demografia ==
{{kryesor|Demografia e Irakut}}
 
Iraku si shtet modern formohet në vitin 1918, kurse në vitin 1926 Ii bashkangjoitet vilajeti Mosul, dhe me këtë është kryer formimi territorial i tij. Mandati i Britanisë së madhe ka zgjatur nga viti 1918 – 1932, e prej nga viti 1932 deri në vitin 1958 ka qenë shtet i pavarur mbretërorë.
Iraku ka një popullsi prej 22.700.000 banorë (viti 2000). 70-75% i popullsisë janë Arabë, 10-15% Kurdë, 13% Turkmenë dhe grupet tjera etnike. 97% i popullatës Irakiane i takojnë besimit [[Islami|Islam]], ku 65% janë shiitë, dhe 35% Sunnitë. Iraku ka një popullsi të re, ku 55% i popullsisë hyn në grupin e moshave 15-64 vjeç. Jeta mesatare në Irak ësht 66.5 vjeç.58% i popullsisë Irakian dinë të lexojnë e të shkruajnë.Prej tyre përqindja mes mashkujve është 70.7 %, ndërsa në mes femrave 45%.
Iraku ka 28,221,180 (qershor 2008 vlerësim.)<ref>https://www.cia.gov/library/publications/the-world-factbook/geos/iz.html</ref>
 
== Kultura ==
107

edits