Stema e Andorrës


Stema e Andorrës ka ekzistuar për shekuj. Supozohet që kjo stemë e thyen Rregullën e tinkturës. Kjo stemë ka qenë stema kombëtare e Andorrës qysh nga viti 1969. Poshtë mburojës është e vendosur motoja kombëtare e Andorrës Virtus Unita Fortior. Kjo stemë gjithashtu paraqitet në Flamurin e Andorrës.

Stema në Flamur

Shih dhe këtë Redakto