Streha mes reve është një film shqiptar me regji dhe skenar nga Robert Budina. Me premierë dhjetor 2018. Kohëzgjatja 83 min.

Përmbajtja Redakto

Besojmë në vete në zot dhe tek të tjerët. Besniku është një bari dhe një musliman i devotshëm, i cili ka një lidhje të fortë me yotin dhe qëllimi i tij dhe qëllimi i tij është që të shpërndajë mirësi dhe tek të tjerët por ky është pak një mision i pamundur për të. Ai jeton nëalpet e Shqipërisë së veriut, biri i një nëne katolike dhe një babai ish-komunist. Në Alpe, katolikët dhe muslimanët jetojnë në paqe mes tyre, madje dhe pas zbulimit të Besnikut që Xhamia e fshatit ka qënë Kishë dikur dhe ndahej nga të dy komunitetet në të kaluarën. Vdekja e babait të tij ish-komunist luhat ekuilibrin në familjen e tij me besime të ndrzshme fetare, gjë që e shtyn të marrë një vendim të vështirë për jetën e tij. Regjiyori Budina citon :'Ky është një film i realiymit magjik ku zbërthehet e brëndshmja ,ku zbërthehen ëndrrat tona ku zbërthehet ajo pjesë që nuk e tregojmë dot me fjalë dhe ishte një sfidë dhe unë doja ta bëja këtë, jo vetëm për bashkësinë fetare sepse kjo përbën vetëm sfondin, por në trajtimin e personayhit krzesor që ka një traumë psikologjike dhe më është dashur të konsultohem dhe me një psikiatër'

Aktorët dhe rolet Redakto

References Redakto

External links Redakto