Sulejman Zalla

Sulejman Zalla (1892–1966) ishte mësues shqiptarë dhe aktivist i Rilindjes Kombëtare në fillim të shekullit të 20-të. Ai ishte po ashtu themelues i shkollës së parë moderne shqiptare në Durrës. Gjatë komunizmit në Shqipëri, Zalla u arrestua së bashku me vëllain e tij në vitin 1947 pa asnjë arsye. Dy vite më vonë të dy u liruan, por nuk kishin të drejtë që të jepin mësim. Disa vite më vonë, iu rikthye e drejta për të dhënë mësim. Ka marrë medalje nga disa qeveri për përpjekjet e tij në edukim si Mësues i Popullit në vitin 1994.