Sungai Dua është një qytet në Penang, në Malajzi. Gjendet midis 2 lumenjve në pjesën perëndimore të ishullit Penang, prandaj dhe quhet Sungai Dua (2 lumenjtë). Qyteti më i afërt nga Sungai Dua, është Gelugor. Popullsia e qytetit u rrit pas ndërtimit e një universiteti në atë më 1969.