Universiteti

institucion akademik i arsimit të lartë
Bolonja është universiteti i parë në botë

Universiteti është një institucion i lartë shkollimi. Edukimi universitar është edukim i cili vjen pas mbarimit të shkollës së mesme. Universitete (shkurtimi nga gjuha latine Universitas magistrorum scholarium bashkesia e mësuesve dhe studentëve) universitetet jane shkolla te larta me të drejtën e doktoraturës [1], i cili të shërbejë mirëmbajtjen dhe zhvillimin e shkencave përmes hulumtimit, mësimdhënies dhe studimit [2], ofrojnë seri të plotë të mundshëm të lëndëve (universalitetit) dhe për ta pajisur nxënësit e tyre me shkencë-kualifikime në lidhje profesionale [3].

Shih edheRedakto

  1. Lista e universiteteve në Shqipëri
  2. Lista e universiteteve në Kosovë
  3. Lista e universiteteve në Maqedoni

Lidhje të jashtmeRedakto

  Ky artikull në lidhje me Universiteti është i cunguar. Mund të ndihmoni Wikipedinë duke e përmirësuar.