Universiteti i Oksfordit

Universitet kolegjial ​​në Oksford, Angli

Universiteti i Oksfordit (Anglisht: University of Oxford), një universitet që gjendet në qytetin AnglezOksfordit, është universiteti i tretë më i vjetër në botë dhe institucioni i parë Anglisht-folës në botë. Universiteti i Oksfordit konsiderohet si një nga institucionet akademike më me peshë në botë. Megjithëse data e saktë e themelimit mbetet e paqartë, ka dëshmi që mësimdhënia në Oksford ka i ka fillesat në shekullin e XI. Universiteti pati një rritje drastike duke filluar nga viti 1167, kur mbreti Henry II i ndaloi nxënësit anglezë të shkonin të arsimoheshin në Universitetin e Parisit.

Universiteti i Oksfordit

Shumica e mësimdhënies në Oksford është e organizuar rreth “Tutorials”, të cilët janë diskutime javore mbi bazë esesh, dhe që zhvillohen brenda kolegjeve vetëqeverisëse që përbëjnë Universitetin.

Renditjet e universiteteve e listojnë vazhdimisht Universitetin e Oksfordit si një nga universitetet më të mira të Britanisë së Madhe, dhe ai renditet vazhdimisht mes 10 universiteteve më të mira në botë.

Alumni të famshëm Redakto

Lidhje të jashtme Redakto