Zara është qytet në Kroaci.

Zara
Stema zyrtare e {{{official_name}}}
Location of {{{official_name}}}
Popullsia
 • Gjithsej82 718

Historia

Redakto

Në shek. e IX p.l.k. u themelua nga fisi ilir Liburnët.

Gjeografia

Redakto

Zadra shtrihet në mes 44°06'51" të gjerësisë gjeograffike veriore dhe 15°13'40" të gjatësisë gjeografike lindore. Zara është vendosur në një pozitë të volitshme gjeografike në pjësën qendrore të të bregdetit të Detit Adriatk, i mbrojtur nga arqipelagu i ishujve të Zarës dhe nën ndikimin e detit, që ndikoi dukshëm në zhvillimin e transportit detar

Ekonomia

Redakto

Demografia

Redakto

Sipas regjistrimit të popullsisë në vitit 2001, popullsinë e Zarës e përbënin kroatët (92,8%), serbët (3,3%), të tjerët 3,9%, shqiptarët, boshnjakët dhe italianët.

Kultura

Redakto

Politika

Redakto

shih edhe

Redakto

Lidhje të jashtme

Redakto