Tahir Domi, i njohur edhe si Tie Domi, është lojtari profesionit i hockey-t në akull, i cili ka lindur më 1 nëntor të v. 1969OntarioKanadasë. Prindërit e tij ishin me origjinë shqiptare nga qyteti i Manastirit, i cili sot gjendet në territorin e Maqedonisë. Ai ka luajtur hockey në akull që i vogël dhe u bë pjesë e skuadrës së Belle River dhe kur ishte 16vjeç me ekipin e Windsor Bulldog. Sezoni i tij më i mirë i lojës që ai ka bërë në vitet 2003-2004, ku ai shënon pikët më të larta të karierrës së tij me 15 gola dhe 29 pikë. Ka luajtur edhe për skuadrat e Toronto Maple Leafs dhe N.Y. Rangers. Në karierrën e tij ai është renditur në 1000 lojtarët më të mirë të të gjitha kohërave të hockeyit në akull.